Välkommen till SCREENsite

SCREENsite Central


Översättarens anmärkning: Det mesta i SCREENsite är på engelska men vi har gjort en innehållsförteckning på svenska. Vi hoppas att detta kommer att underlätta svensktalande personer att hitta ingången till den information som finns tillgänglig här. Trevlig surfning!

Det är bäst att börja ditt bläddrande i SCREENsite vid innehållsförteckningen. Någon gång när du har tid, kanske när du har satt brödbaket på jäsning, kan du uppleva det spännande innehållet i vår tacklista.

Kom ihåg: vart du än befinner dig i SCREENsite så går det alltid att återgå till innehållsförteckningen genom att klicka ihop klackarna tre gånger... Nej, men vänta, det var någon annan virtuell verklighet...

För att återgå till innehållsförteckningen senare, eller om du tappar bort dig, kan du klicka på "återgå" knappen. Du kan öva på denna


Om ditt webprogram inte använder sig av symboler, kan du välja ordet som finns i parenteser exempelvis [CONTENTS], när den är markerad.

Hjälp finns när du ser denna symbol


Om ditt webprogram inte kan visa bilder, titta efter det markerade ordet [HELP]. Det brukar finnas längst upp på sidan.


Första gången på World Wide Web?

Om denna är din första gång som du provat World Wide Web, ja då kan vi känna oss hedrade att du har valt SCREENsite som ditt första besöksplats.

Du kommer att snabbt förstå hur du orienterar dig och flyttar runt i SCREENsite och World Wide Web, men för att komma igång, använd ditt webprogram för att välja följande fras:

Hjälp mig! Var snäll och hjälp mig!

Detta är ett exempel av en "hypertextlänk" -- dets som WWW använder för att länka ihop dokument med varandra. Denna länk kopplar dig till vårt hjälpdokument. De flesta grafiska webprogram (Mosaic, Netscape, osv.) tillåter att markera en länk genom att man placrear markören ovanpå länken och klickar på den. Textbaserade program (ex. Lynx) tillåter också att man flyttar en markör till en textfras och sedan markera den genom ENTER eller RETURN tangenten.


Sista ändring: 10 December 1995
Kommentarer till: SCREENsite Webmaster (webmaster@tcf.ua.edu)