[CONTENTS] [COMMENTS]
Français SCREENsite
Hjälp
Deutsch
Español English
Japanese Chinese

SCREENsite har en struktur som liknar en konventionell bok. Därför är det bäst att börja med Innehållsförteckningen, som ger en översikt på innehållet i SCREENsite.

Man kan navigera genom SCREENsite snabbare än vad man kan göra i de flesta böcker. Liksom de flesta "Web sites", SCREENsite materialär länkade till varandra genom s.k. "hypertext" länkar. Hypertext länkar -- som t.ex. orden "Table of Contents"--låter dig snabbt förflytta dig till ett annat ställe. Om du väljer ett av de följande hoppar du direkt till ett index för ett specifikt område inom SCREENsite:

För att återgå till Innehållsförteckningen senare, eller om du går vilse så är det bara att klicka på "återgå" pilen. Du kan öva på denna:

Om ditt WEB browser program inte använder ikoner (små bilder), cklicka på ordet som finns inom parentes [CONTENTS], när det ordet är markerad med understrukning och annan färg än svart.

För att få SCREENsite Hjälp

Kontextkänslig hjälp (hjälp som är för ett specifikt område i SCREENsite) hittar du när du ser denna ikon:

Om ditt WEB browser program inte använder ikoner (små bilder), cklicka på ordet som finns inom parentes [HELP]. Den brukar vara längst upp på sidan.

De flesta områden i SCREENsite är "signerade" av sina författare--inklusive deras e-mail addresser. Du kan vanligtvis få hjälp genom att skicka e-mail till författaren för mera information.

För generell information om något, förfrågningar, eller problem med SCREENsite, skicka e-mail till vår Webmaster (Webmaster@tcf.ua.edu). Försök att vara så specifik som möjligt när du beskriver eventuella problem du får med SCREENsite.

Webmaster?

"Webmaster," förresten,är vanlig jargong för en person som har hand om en WWW site--ungefär som en föreståndare på ett postkontor. Du kommer ofta att se hänvisningar till "webmaster" på SCREENsite. Denna term också används som en generell beteckning för SCREENsite personal. Därför är det bäst att kommentarer, problem eller frågor om SCREENsite skickas till: Webmaster (webmaster@tcf.ua.edu).

Att Få Hjälp På World Wide Web

Patrick Crispen's Internet Roadmap är en Internet övnings workshop som skall hjälpa nya 'Net resenärer' hur man navigerar snabbt runt en snabb och växande (och ofta förbryllande) infobahn utan att gå vilse. Alla "lektioner" som är underhållande och informativa finns samlade här.

The Electronic Freedom Foundation's Guide to the Internet (tidigare känd som The Big Dummy's Guide to the Internet) är en bra översikt.

Frequently Asked Questions (FAQ) about the World Wide Web presenterar World Wide Web projektet (av vilken SCREENsite är en liten del) och beskriver WWW koncept, mjukvara, och sätt att få tillgång till WWW.

Att Vara Tillfreds och World Wide Web

När man navigerar runt WEBBEN,hjälper det att ha en Zen-liknande lugn. Eftersom WEBBEN är mer eller mindre organiserad kaos, så är det inte ovanligt att vissa ställen upphör att fungera i dagar och även veckor. Om du har problem att koppla upp dig mot SCREENsite, håll dig lugn, öva på din favorit mantra, och försk senare.

WEBBENS poäng är just enkelheten med vilket människor kan presentera information på den. Tyvärr betyder det också att information kan snabbt försvinna också. .

I korthet, var flexibel, var beredd på tider då det inte fungerar, och dina WEB besök kommer att var mer njutbara.


Sista ändring: Söndag, 25 Februari, 1996 - kl. 10:5
Kommentarer till: SCREENsite Webmaster (Webmaster@tcf.ua.edu)